Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

paprikasoep

Rode paprikasoep

Soep voor 2 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

2 paprika’s (rood)
2 tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
1,5 tl paprika poeder
1 groentebouillonblokje
500 ml water
zwarte peper
100 ml room
olie

Bereiding

  • Snipper het uitje en hak de teentjes knoflook.
  • Snijd de twee rode paprika’s in stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd ook de tomaten in stukken.
  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje ongeveer 5 minuten aan op laag vuur. Voeg daarna ook de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg dan ook de blokjes paprika toe aan de pan. Bak dit wederom ongeveer 5 minuten mee, tot de paprika een beetje zachter geworden is. Voeg dan het paprika poeder erbij en bak nog even mee.
  • Voeg de blokjes tomaat toe, schep alles goed om en giet het water en het bouillon blokje erbij. Kook dit alles ongeveer 10 minuten goed door.
  • Breng de soep verder op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje zout.
  • Pureer de soep, maar het hoeft niet helemaal glad te worden Voeg dan ook de room er aan toe en meng goed door.
  • Inspiratie: Jaimy’s Kitchen

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina