VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.
Ingrediƫnten
300 g couscous
150 g gedroogde abrikozen
200 g diepvriesdoperwten
50 g blanke amandelen
Rasp en sap van 1 sinaasappel
8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
2 lente-/bosuitjes, in ringen
2 el koriander, gehakt (of 1 el gedroogd)
1 avocado, geschild, in blokjes
150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
2 el olijfolie
Bereiding
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Wel de abrikozen in warm water.
- Kook de doperwten 2-3 minuten en giet af. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
- Snijd de gewelde abrikozen iets kleiner. Schep ze met de doperwten, de helft van de amandelen, sinaasappelrasp, -sap, gedroogde tomaten, bosui, koriander, avocado en de helft van de geitenkaas door de couscous.
- Bestrooi met de rest van de amandelen en de geitenkaas. Besprenkel de couscoussalade met de olijfolie.
Variatietips: Vervang de sinaasappel in dit recept door citroen. Neem feta in plaats van geitenkaas.
Bron:Boodschappen