Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Couscous-Salad-with-Sun-Dried-Tomato_5a

Couscoussalade met avocado en abrikozen

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.

Ingrediƫnten
300 g couscous
150 g gedroogde abrikozen
200 g diepvriesdoperwten
50 g blanke amandelen
Rasp en sap van 1 sinaasappel
8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
2 lente-/bosuitjes, in ringen
2 el koriander, gehakt (of 1 el gedroogd)
1 avocado, geschild, in blokjes
150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
2 el olijfolie

Bereiding

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Wel de abrikozen in warm water.
  • Kook de doperwten 2-3 minuten en giet af. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • Snijd de gewelde abrikozen iets kleiner. Schep ze met de doperwten, de helft van de amandelen, sinaasappelrasp, -sap, gedroogde tomaten, bosui, koriander, avocado en de helft van de geitenkaas door de couscous.
  • Bestrooi met de rest van de amandelen en de geitenkaas. Besprenkel de couscoussalade met de olijfolie.

Variatietips: Vervang de sinaasappel in dit recept door citroen. Neem feta in plaats van geitenkaas.

Bron:Boodschappen

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina