Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

raclettebowl-strasbourg2

Raclettebowl

Een hit in Frankrijk dit jaar: de raclettebowl, of zeg maar raclette uit het vuistje. Het concept is simpel: plaats stukjes aardappel, charcuterie en andere klassieke bijgerechten voor raclette in een kom en overgiet ze met gesmolten kaas. Graag ook een raclettebowl op jouw tafel thuis? Hier een recept:

Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
Charcuterie naar keuze (of jouw vega keuze)
1 ui
Boter
Raclettekaas
Augurken
Zilveruitjes
Bieslook
Zwarte peper uit de molen

Bereiding

  • Kook aardappelen tot ze gaar zijn of bereid ze in de oven. Snijd in stukjes en doe ze in een kom.
  • Maak rolletjes van charcuterie naar keuze (parmaham, pancetta, gerookte ham, rauwe ham,…) en schik ze op de binnenrand van de kom.
  • Snijd een ui en fruit ze in de pan met wat boter of olie tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg toe aan de kom.
  • Maak de kaassaus door raclettekaas in een pannetje of in de magnetron te laten smelten.
  • Giet de kaassaus over de ingrediënten in de bowl. Werk af met een beetje fijngesneden bieslook, wat zilveruitjes, fijngesneden augurk of wat je hart ook begeert. Bestrooi met wat zwarte peper uit de molen.

Alle ingrediënten zijn uitwisselbaar. Zo kun je natuurlijk ook een vegetarische versie maken door de charcuterie te vervangen door gebakken champignons, paprika, enz…

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina