Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Gegrillde mango

Gegrilde mango, tomaat, burrata salade

Salade voor 4 personen
Bereidingstijd 25 min

Ingrediƫnten

1 grote mango (ongeveer 250 g), geschild en in partjes gesneden
1 tl koolzaadolie
90 ml limoensap (ongeveer 3-4 limoenen)
80 ml vissaus
80 g zachte lichtbruine suiker
2 teentjes knoflook, gehakt
1-2 rode chilipepers, fijngehakt (afhankelijk van hoe pittig je het lekker vindt)
450 g tomaten, gehalveerd (hoe kleurrijker hoe beter)
1 lange sjalot, fijngesneden
grote handvol basilicum, fijngehakt, plus een paar kleine blaadjes om te garneren
klein handje thaise basilicum, fijngehakt
2 bosuitjes, fijngesneden
150 g burrata

Bereiding

  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
  • Meng de mango met de olie en gril de partjes 2 minuten aan elke kant tot je zichtbare schroeiplekken krijgt.
  • Doe over in een grote kom en meng met 10 ml limoensap.
  • Klop het overgebleven limoensap los met de vissaus, suiker, knoflook en chili.
  • Meng de helft van de dressing met de tomaten, sjalot en kruiden.
  • Laat 10 minuten staan, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  • Meng de lente-uitjes met het tomatenmengsel voordat je ze op een schaal schikt.
  • Voeg de mango toe en garneer met de burrata.
  • Breek het romige kaascentrum open en garneer met de extra basilicum en meer lepels dressing.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina