Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

roasted+fig+and+prosciutto+salad

Vijg, prosciutto en burrata-salade

Wat is burrata?
Het is een Italiaanse kaas gemaakt van koemelk. De buitenste laag is mozzarella en de binnenste is stracciatella kaas met room. Zie het als een mozzarellabal met een romig hart. Het is afkomstig uit de regio Puglia en is in Nederland steeds meer verkrijgbaar in supermarkten en kaaswinkels.

Kan ik een andere kaassoort gebruiken?
Natuurlijk! Je kunt ook verse mozzarella, verkruimelde feta, geitenkaas of blauwe kaas gebruiken.

SALADE VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 10 MIN. + 10 MIN. OVENTIJD

Ingrediënten
1 bol verse Burrata (120 g)
1 el geroosterde pijnboompitten
1 tl olijfolie
2 kleine vijgen, in plakjes van 1 cm gesneden
100 g rucola
40 g prosciutto, in stukjes gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rooster de plakjes vijg 10 minuten in de oven.
  • Maak een groot bord op: leg de burrata in het midden, doe rondom de rucola. Bekleed met de prosciutto, pijnboompitten en vijgen.

Variatietip: je kunt de vijgen vervangen door gehalveerde tomaatjes, de rucola door een salade naar keuze. Ook kun je de salade bedruppelen met verse pesto en bestrooien met Parmezaanse kaas.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina