Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

WholeWheatPastawithSun-DriedTomatoPestoFour-1

Tagliatelle met noten-tomatenpesto

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediƫnten
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el tomatenpuree
50 g zongedroogde tomaten, in stukjes
100 g walnoten, licht geroosterd
2 takjes tijm
Handje platte peterselie
100 ml goede olijfolie
400 g verse tagliatelle
50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verhit de olijfolie en fruit de sjalot 3 minuten, en voeg de 4 e minuut de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en roer er 1 minuut door. Laat het mengsel afkoelen.
  • Breng water met wat zout aan de kook, en kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat en giet af.
  • Doe het sjalot-mengsel in een hoge beker samen met de zongedroogde tomaten, walnoten, peterselie, tijmblaadjes, olie en versgemalen zout en peper. maak dit met een staafmixer tot een pesto. Serveer met de pasta en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: Je kunt dit als hoofdgerecht eten samen met de Italiaans gegrilde groenten!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina