VEGETARISCH BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
1 paprika
Olijfolie
Zeezout
Vers gemalen peper
Balsamico (optioneel)
Verse peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven op 180⁰C. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken en leg deze 30 minuten in water met zout.
- Was de courgette en snijd boven en onderkant er af. Snijd met een dunschiller mooie dunne reepjes, tot je bij de zaadlijst komt. Draai een kwartslaag en herhaal, enz…
- Haal de aubergine uit het water en spoel af.
- Hak de peterselie fijn.
- Leg de paprika in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en maal er zout en peper overheen. Zet 40 min. in de oven.
- Leg de courgette in een grillpan, maal er zout en peper over en grill aan beide kanten. Let op: dit gaat snel! Doe met de aubergine hetzelfde.
- Haal de paprika uit de oven en grill nog even in de grillpan tot ze een zwart randje krijgen.
- Schik de gegrilde groenten op een mooi bord. Bijvoorbeeld de courgette op een hoopje in het midden, en daaromheen in het ronde afwisselend de paprika en aubergine. Druppel olijfolie erover en een beetje balsamico. Maak af met wat peterselie
Tip: Dit recept kan samen met de Tagliatelle met noten-tomatenpesto! Of een gerecht naar keuze natuurlijk.