Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Lentil-Taco-Soup-2

Taco-linzensoep

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 15 MIN. + 4 UUR STOVEN

Ingrediënten
1 tl olijfolie
4 teentjes knoflook, gehakt
1 rode paprika, in dunne plakjes gesneden
1 ui, in blokjes gesneden
1 jalapeño, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1 kopje groene of bruine linzen, afgespoeld
1 blik gepelde tomaten (400 g) of verse tomaten
1 L vegetarische bouillon
1 blik zwarte bonen, (200 g) gespoeld en uitgelekt
2 el chilipoeder
1 el komijn
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl uienpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 tl zout
Versgemalen zwarte peper, naar smaak
100 g (biologische) maïs
Als toppings, naar smaak: geraspte cheddar, koriander, gesneden jalapeño en tortillachips

Bereiding

  • Zet een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg olijfolie, knoflook, paprika, ui en jalapeño toe. Fruit gedurende 5 minuten of tot de uien bruin en zacht beginnen te worden. Schep over naar de slowcooker of braadpan.
  • Voeg de overige ingrediënten (behalve de maïs) toe aan de slowcooker of braadpan: linzen, gepelde tomaten, vegetarische bouillon, zwarte bonen en kruiden. Roer de ingrediënten door elkaar om de smaken bij elkaar te krijgen, dek af en kook 3-4 uur op hoog of 7-8 uur op laag. Roer 20 minuten voor het serveren de maïs erdoor.
  • Zodra de soep gaar is, verdeel het over de kommen (of zet de pan op tafel) en bedek elk met twee eetlepels kaas. Garneer naar smaak met koriander en jalapeño. Serveer de chips erbij.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina