Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Sweet-potato-stew-recipe-5

Stoofpot van zoete aardappel met kikkererwten en boerenkool

Vegetarisch hoofdgerecht voor 5 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten

4 el ongezouten boter
1 ui, fijngehakt
1 kg zoete aardappelen (ongeveer 2 grote of 3 kleine), geschild en in stukjes van 1 cm gehakt
1 tl zeezout, plus meer naar smaak
1/4 tl rode pepervlokken
1 el ahornsiroop
1 l (kippen)bouillon,  zelfgemaakte of van een blokje
1 el sojasaus, of naar smaak (normaal of natriumarm)
1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld (400 g).
400-500 g (verpakte) boerenkool of volwassen (geen baby) spinazie
1 el limoensap, plus de fijn geraspte schil, van 1 limoen (Let op: rasp de limoen voor het persen)
3 – 4 el pure hummus, zelfgemaakt of in de winkel gekocht

Bereiding

  • Verhit boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg zoete aardappelen, 1/2 tl zeezout en peper toe. Laat nog 5 minuten bakken (af en toe roeren), of tot de buitenkant zijn stevigheid verliest.
  • Voeg ahornsiroop al roerend toe,  zodat het de zoete aardappelen gelijkmatig bedekt. Laat nog 1 tot 2 minuten bakken, onder voortdurend roeren, om de siroop licht te karamelliseren.
  • Voeg bouillon, sojasaus, kikkererwten, bladgroente en limoenschil toe. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen, of tot de zoete aardappelen gaar zijn.
  • Zet het vuur lager en roer het limoensap en de hummus erdoor, te beginnen met 3 el hummus; roer tot alles goed geïntegreerd is. Proef en voeg desgewenst nog een el hummus toe voor extra rijkdom en body. Proef voor kruidigheid en balans en voeg wat meer soja, limoensap en / of zout toe naar wens. Zet het vuur uit. Verdeel de stoofpot over kommen en serveer meteen. (Eventuele restjes blijven , goed afgedekt, enkele dagen in de koelkast. Opwarmen voor het serveren.)Bron: Food52

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina