Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

vegan-bouillon-powder-2

Veganistisch bouillonpoeder in kipstijl

Zelfgemaakte bouillon
Het enige wat je hoeft te doen, is de volgende ingrediënten in een blender of keukenmachine doen, een paar keer pulseren tot alles poederachtig en gecombineerd is, en voilà! Zelfgemaakt veganistisch bouillonpoeder!

Met uitzondering van de voedingsgist zijn al deze ingrediënten gemakkelijk te vinden in de supermarkt. Misschien heb je de ingrediënten al in je voorraadkast staan!

Nutritionele gist
Dit werkt zowel als een basis en als een mild verdikkingsmiddel, waardoor de bouillon zowel smaak als body krijgt. Sla deze niet over; het is essentieel! Als voedingsgist nieuw voor je is, houd er dan rekening mee dat dit niet uitwisselbaar is met iets als biergist. Even googelen om te vinden waar het te koop is dus.

BEREIDINGSTIJD: 15 MIN.

Ingrediënten
260 g voedingsgist
50 g zeezout
2 el uienpoeder
1 el kurkuma
1 el Italiaanse kruiden
1 el selderijzout (zie dekruidenbaron.nl)
1 tl gedroogde tijm

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine blender of keukenmachine en pulseer tot alles gecombineerd en poederig is.
  • Bewaar in een luchtdichte pot.
  • Om het bouillonpoeder te gebruiken: Gebruik 1 eetlepel bouillonpoeder per 1 kopje heet water. Meng ze samen tot het poeder volledig is opgelost. Gebruik dit om groente- of kippenbouillon te vervangen in al je favoriete recepten.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina