Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

spersiebonensalade

Sperziebonensalade met gegrilde geitenkaas

Dit gerecht is koolhydraatarm (3 g per portie) En vegetarisch. Je kunt dit recept natuurlijk naar eigen inzicht uitbreiden met pasta of met gerookte spekblokjes.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 20 min.

Ingrediƫnten

75 g jonge bladsla
8 cherrytomaatjes in partjes
125 g geitenkaas blanc – dikke plak
honing naar smaak
1 el pompoenpitten
1 el pijnboompitten
50 g sperziebonen
3 el extra- vierge olijfolie
1 el rode wijnazijn
gedroogde peterselie en basilicum naar smaak
peper en zout uit de molen.

Bereiding

  • Rooster de pijnboom- en pompoenpitten in een droge koekenpan en laat afkoelen
  • Verwarm de grill voor.
  • Klop 3 el olie en 1 el azijn met de gedroogde kruiden en voeg de honing toe. proef en breng op smaak. proef nogmaals en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook deze 15 min. laat afkoelen.
  • Doe de sla in een schaal en voeg de tomaatjes toe. Besprenkel met de dressing.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes en leg deze op een stuk bakpapier. Leg ze onder de grill tot ze mooi bruin en bijna vloeibaar zijn.
  • Doe ondertussen de afgekoelde bonen en de pitten door de salade.
  • Als de geitenkaas goed is leg je de plakjes op de salade. Serveer direct.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina