VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.
Ingrediƫnten
500 g krieltjes met schil, schoongeboend
1,5 el olijfolie
125 g rucola
200 g oude kaas, in kleine blokjes
1 el pijnboompitten
2 eieren, hardgekookt, in partjes,
200 g cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
1 el bieslook of lente-/bosui, gehakt
Voor de dressing
1 el dijonmosterd
1 el honing
2 el citroensap
4 el olijfolie
Bereiding
- Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.
- Meng de ingrediƫnten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of borden. Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola. Besprenkel met de dressing.
- Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook. Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.