Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Food1706

Salade van krieltjes, rucola en oude kaas

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediƫnten
500 g krieltjes met schil, schoongeboend
1,5 el olijfolie
125 g rucola
200 g oude kaas, in kleine blokjes
1 el pijnboompitten
2 eieren, hardgekookt, in partjes,
200 g cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
1 el bieslook of lente-/bosui, gehakt

Voor de dressing
1 el dijonmosterd
1 el honing
2 el citroensap
4 el olijfolie

Bereiding

  • Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.
  • Meng de ingrediĆ«nten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of borden. Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola. Besprenkel met de dressing.
  • Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook. Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina