Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Peulvruchtensoep

Peulvruchtensoep

Soep voor 6 personen
Bereidingstijd 90 min.

Ingrediƫnten

2 el bloem
2 liter groentebouillon
0,5 ml saffraan (ongeveer 10 draadjes)
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
10 g gehakte korianderstengels
1 el Gehakte verse gember
3 el Olijfolie
1 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen kaneel
1/4 tl gemalen kurkuma
100 g droge bruine linzen, afgespoeld en uitgelekt
1 blik (400 ml) Tomatenblokjes
60 ml tomatenpuree
1/2 tl harissa
1 blik (540 ml) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
45 g spaghetti, in staafjes van 2,5 cm gebroken
1 ei, losgeklopt
10 g gehakte korianderblaadjes

Bereiding:

  • Los in een kleine kom de bloem op in 125 ml bouillon, roer met een garde, en zet apart.
  • Voeg de saffraan toe aan de rest van de bouillon.
  • Maak in een grote pan op middelhoog vuur de selderij, ui, knoflook, korianderstelen en gember in de olie 3 minuten zacht.
  • Voeg de kruiden toe en kook nog 1 minuut.
  • Voeg de linzen, tomaten, tomatenpuree, harissa en de rest van de met de saffraan doordrenkte bouillon toe. Breng aan de kook en laat 40 minuten sudderen of tot de linzen gaar zijn.
  • Voeg de kikkererwten en spaghetti toe, en kook nog 10 minuten of tot de pasta gaar is.
  • Roer de bouillon en het bloemmengsel erdoor. Besprenkel het ei zonder te roeren en kook het 1 minuut.
  • Voeg de korianderblaadjes toe en serveer.
  • Serveer eventueel met naanbrood.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina