Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

kabeljauw

Kabeljauw met amandelkorst

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

5 el Griekse yoghurt
1 el citroensap
3 tl verse dille, plus extra als garnering (optioneel)
zout en peper naar smaak
40 g gemalen amandelen
3 el geraspte Parmezaanse kaas
3 el paneermeel (of amandelmeel)
2 kabeljauwfilets

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een stuk bakpapier in een bakvorm en zet apart.
  • Om de citroen-yoghurt-dillesaus te maken, doe je 3 el Griekse yoghurt in een kleine kom. Voeg het citroensap en de helft van de dille toe. Breng op smaak met een snufje zout en meng goed. Koel tot gebruik.
  • Doe de amandelen in een keukenmachine en pulseer tot er kleine stukjes ontstaan. Voeg de amandelen, Parmezaanse kaas, paneermeel en de helft van de dille toe aan de amandelen en meng alles door elkaar. Kruid met een beetje zwarte peper.
  • Kruid elk stuk kabeljauw met peper en zout. Leg op de met bakpapier beklede bakvorm.
  • Breng met een klein kwastje een dun laagje van de resterende yoghurt aan op de filets. Gebruik je handen om het amandelmengsel over de bovenkant van de filets aan te brengen en druk lichtjes aan zodat het mengsel blijft plakken.
  • Bak 9-12 minuten, afhankelijk van hoe dik je filets zijn, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt.
  • Serveer warm met één van je favoriete groenten, zoals sperziebonen, en de citroen-yoghurt-dillesaus ernaast.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina