Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Falafel wrap

Falafel wrap

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min

Ingrediënten

4 wraps, opgewarmd
Verse groenten (zoals lentegroenten of gehakte romainesla)
3 Tomaten, in plakjes
2 Paprika’s, in reepjes gesneden
1 Komkommer, in dunne plakjes
Kalamata-olijven, ontpit en in plakjes gesneden
Rauwe rode ui, in dunne plakjes gesneden
Fetakaas, verkruimeld

Voor de tahinidressing:

75 ml tahin
Schil en sap van 1 kleine citroen
1 el witte miso
2 teentjes knoflook, geperst
2 el verse dille, gehakt
1 el verse peterselie, gehakt
Snufje cayennepeper
80 ml water

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor de tahinsaus in een kleine keukenmachine en puls een minuut goed. Je kunt de ingrediënten ook met de hand in een kleine kom kloppen, maar houd er rekening mee dat je de verse kruiden en schil fijner moet hakken dan wanneer je een keukenmachine zou gebruiken. Zet dit in de koelkast om de smaken bij elkaar te krijgen.
  • maak de falafel klaar volgens het recept
  • snijd alle groenten en maak de andere ingrediënten klaar en verwarm de wraps in de magnetron.
  • Leg een wrap klaar, begin met de sla en doe daarna naar smaak de andere ingrediënten erbij. Als laatste de falafels, die je zo kunt laten of even kunt prakken met een vork. Doe daarna de tahinsaus er over en rol op.
  • Doe om de onderkant een stuk folie of keukenrol om lekken te voorkomen.
  • De ingrediënten zijn uitwisselbaar: je kunt ook augurk of ander zuur gebruiken.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina