Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Zalmsouffle

Zalmsouffle met kruiden

Lunchgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd 75 min

Ingrediënten

1 blik zalm, in stukken
2 grote eieren
2 el bloem
2 el ongezouten boter
240 ml melk
2 el gehakte verse peterselie
2 el gehakte verse bieslook
1 tl gemalen nootmuskaat
1/2 tl zout
1 tl versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 175 °C
  • Beboter een ovenvaste braadpan licht.
  • Giet de zalm af en pel hem lichtjes. Verwijder eventuele stukjes huid en grotere botten en graten. Zet even opzij.
  • Scheid de eieren en zet het eiwit opzij.
  • Klop de eidooiers in een kleine kom los en zet apart.
  • Smelt de boter in een grote pan op laag vuur; meel erdoor roeren. Bak, al roerend, ongeveer 2 minuten.
  • Voeg geleidelijk de melk toe aan het bloem- en botermengsel, onder voortdurend roeren. Blijf koken tot de saus is ingedikt, onder regelmatig roeren.
  • Voeg ongeveer 1/4 kop van het hete mengsel toe aan de losgeklopte eierdooiers en voeg het eidooiermengsel dan terug aan de saus, en roer snel door elkaar.
  • Voeg de peterselie, bieslook, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer daarna de in stukjes gesneden zalm erdoor.
  • Klop de eiwitten tot stijve pieken; niet te ver mee doorgaan. Ze moeten glanzend en stevig zijn en mogen er niet droog uitzien.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het zalmmengsel en breng het mengsel vervolgens over in de voorbereide braadpan.
  • Bak gedurende 50 tot 60 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Open de ovendeur pas als hij er gaar uitziet.
  • Als je geen bieslook hebt, voeg dan ongeveer 1 eetlepel fijngehakte ui toe aan de saus.

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina