Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Vissoep met tomaat en venkel

Vissoep met tomaat en venkel

Soep voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min

Ingrediƫnten

1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden en een beetje blad om te serveren
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
30 ml (2 el) Olijfolie
60 ml witte wijn of pastis
750 ml groentebouillon
1 blik (540 ml) tomatenblokjes
45 ml (3 el) Tomatenpuree
1/2 tl gemalen venkelzaad
1/4 tl gemalen pepervlokken (optioneel)
340 g dikke witte visfilet zonder vel (kabeljauw, zeeduivel, schelvis enz.), in grote blokjes gesneden
1 blikje witte bonen van 398 ml, afgespoeld en uitgelekt
Citroenpartjes, om erbij te serveren

Bereiding

  • Maak in een grote pan op middelhoog vuur de venkel, ui en knoflook in de olie 5 minuten zacht.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Blus af met de wijn en laat inkoken tot bijna droog.
  • Voeg bouillon, tomaten, tomatenpuree, venkelzaad en chili toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten op middelhoog vuur sudderen of tot de groenten zacht zijn en de soep iets is ingedikt.
  • Kruid de vis met peper en zout en voeg toe aan de bouillon met de witte bonen. Dek af en kook gedurende 10 minuten of tot de vis uit elkaar valt met een vork.
  • Serveer de soep in kommen. Garneer met venkelblaadjes en besprenkel met citroensap en een scheutje olijfolie. Serveer eventueel met geroosterd boerenbrood.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina