Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Vietnamese kipgehaktballetjes

Vietnamese kipgehaktballetjes met salade

Koolhydraatarm gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 min

Ingrediënten

Gehaktballen
500 g kippendijfile
4 bosuitjes
2 rode pepers
1,5 el knoflookpasta
1,5 tl gemberpasta
10 g korianderblaadjes ( of gemalen naar smaak)
1 el sesamolie
2 el amandelmeel
1,5 tl zout
Salade
1 kleine wortel in luciferreepjes gesneden
1 kleine komkommer in dunne plakjes
1/2 rode paprika in dunne plakjes
3 bosuitjes diagonaal gesneden
10 g koriander ( of gemalen naar smaak)
1/4 chineese kool, zeer fijn gesneden
Vietnamese saladedressing
60 ml vissaus
60 ml rijstwijnazijn
1 el xylitol
1 kleine rode peper in dunne plakjes
2 el limoensap
1 tl knoflookpasta

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

    .

  • Hak alle ingrediënten van de gehaktballen grof. Meng in een keukenmachine of krachtige blender alle ingrediënten tot de kip gemalen is. Het is prima om iets grotere stukken kip te hebben.
  • Rol eetlepels balletjes van het gehaktbalmengsel en leg ze ongeveer 2 cm uit elkaar op de bakplaat.
  • Bak gedurende 20 – 25 minuten of tot ze gaar zijn. Als alternatief kan je eventueel in een grote koekenpan in kokosolie bakken tot ze gaar zijn.
  • Bereid tijdens het bakken je salade door alle groenten te snijden zoals hierboven aangegeven.
  • Klop de ingrediënten voor de saladedressing door elkaar.
  • Doe de balletjes meteen door de salade en dressing naar smaak en serveer met de overige dressing.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina