Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

recipe-image-legacy-id-1040464_11-6d03a3e

Ven­kel­ri­sot­to met gei­ten­kaas

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
250 ml water
2 groentebouillontabletten (of zelfgemaakte bouillon)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 venkelknollen
30 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
1 citroen
120 g zachte geitenkaas

Bereiding

  • Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Fruit 3 min. tot de ui glazig is. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
  • Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verkruimel de geitenkaas. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de geitenkaas toe. Breng de risotto op smaak met het rasp en 2 el citroensap (per 4 personen) (of meer naar smaak) en peper. Garneer met de rest van de geitenkaas en eventueel het venkelgroen. Serveer direct.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina