VEGETARISCH HOOFD- OF BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.
Ingrediënten
1 kg zoete aardappels, geschild en in blokjes
5 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
2 el rodewijnazijn
1 sjalot of ui, gesnipperd
2 el honing
200 g gemengde sla
2 bosuien in ringen
75 g feta
Koriander
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Meng de aardappels met 1 el olie, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper uit de molen. Rooster de aardappels 35 min. in de oven.
- Als ze goudbruin zijn, uit de oven halen en laten afkoelen.
- Klop ondertussen een dressing van de rest van de olie, de azijn, de sjalot en de honing.
- Meng de aardappels met de sla, de dressing en de bosuien. Een optie is om er verse koriander door te doen.
- Verkruimel de feta eroverheen.
Lekker met een stuk gegrilde en gemarineerde kip naar keuze als hoofdgerecht.