Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Sabich-sarnie-with-green-tahini_1_preview-6542ad8

Sabich met groene tahin (pita met aubergine)

Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min.

Ingrediƫnten

1/4 komkommer, fijn gesneden
2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
3 lente-uitjes, fijngehakt
1/2 citroen, uitgeperst
3 el olijfolie
1 grote aubergine (ongeveer 350 g), in dunne lange repen gesneden
4 pitabroodjes, opgewarmd
2 eieren, hardgekookt en in plakjes gesneden
chilisaus om te serveren
GROENE TAHIN
80 ml tahin
1 citroen, uitgeperst
2 handen bladpeterselie
2 handen muntblaadjes

Bereiding

  • Doe de komkommer, tomaten, lente-uitjes en citroensap in een kom. Breng op smaak met een beetje zout en meng.
  • Om de groene tahin te maken, doe je alle ingrediĆ«nten in een kleine keukenmachine met 6 eetlepels water en wat kruiden en mix je tot een gladde massa.
  • Verhit een bakplaat of koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Giet de olie in een ondiepe schaal en voeg een flinke snuf zout toe. Bestrijk de aubergine met de olie en breng op smaak met zout. Bak of grill ze ongeveer 2-3 minuten per kant of tot ze verkoold en echt gaar zijn.
  • Open voor het serveren de pita’s en vul ze met de eieren, salade en aubergines. besprenkel met groene tahin en voeg naar smaak de chilisaus toe.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina