Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

pompoen- fetasalade

Pompoen fetasalade

Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min + 30 min oventijd

Ingrediënten

1 pompoen, geschild en in stukjes gesneden
2 el plantaardige olie
120 g rucola, gewassen
1 rode ui, gehakt
200 g feta kaas, verkruimeld
60 g walnoten, gehakt (evt geroosterd)
4 el olijfolie
4 el citroensap
10 verse muntblaadjes, fijngehakt
2 el honing
2 el Dijon-mosterd
Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Leg de pompoenstukjes in een enkele laag op een bakplaat en besprenkel met plantaardige olie.
  • Rooster de pompoen 30 minuten in de oven. Als niet alles gaar en zacht is, kook ze dan nog 10 minuten in dezelfde oven, en laat daarna afkoelen.
  • Doe de pompoen, rucola, ui, kaas en walnoten in een grote saladekom of schaal.
  • Doe de olijfolie, citroensap, muntblaadjes, honing, mosterd, zout en peper in een kleine keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  • Giet de dressing over de salade en schep nogmaals om en serveer direct.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina