Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

broc-100-3

Pasta met broccolisaus

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediƫnten
350 g broccoli, in zeer kleine roosjes van ongeveer gelijke grootte
250 g korte pasta, bijvoorbeeld orecchiette, penne of rigatoni
2 el olijfolie
6 teentjes knoflook, grof gehakt
Flinke snuf chilivlokken
Flinke snuf zout en peper, naar smaak
1 tl miso pasta
500 ml groentebouillon
Garnering: geraspte Parmezaanse kaas en/of pecorino, geraspte citroenschil, chilivlokken, verse basilicum, geroosterde pijnboompitten, geroosterde broodkruimels, truffelolie of olijven

Bereiding

  • Kook de kleine broccoliroosjes tot ze gaar zijn (gemakkelijk in te prikken met een vork) en zet apart.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen en bewaar wat heet pastawater voordat je het afgiet.
  • Fruit in een grote pan de knoflook en chilivlokken in de olijfolie, op middelhoog vuur tot ze geurig en goudbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten. Roer de miso pasta erdoor en voeg de gestoomde broccoli, zout, peper en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en hak de broccoli met een metalen spatel in kleine stukjes. Je wilt de broccoli in feite smelten tot een “saus”. Laat zachtjes sudderen op laag vuur tot de helft van de vloeistof is verdampt en het een consistentie wordt van een dikke saus, ongeveer 10-15 minuten. Als het waterig en geen eenheid lijkt, blijf het dan koken. Het zal niet glad worden, maar wel heel erg zacht.
  • Voeg de pasta toe en roer goed. Voeg meer pastawater toe als je het wat vochtiger wilt. Proef, en voeg naar smaak zout, peper, chilivlokken en citroenschil toe.
  • Verdeel over kommen of borden en maak af met de garnituren die je lekker vindt. Geraspte Parmezaanse kaas of pecorino voegt diepte en zout toe, citroenschil voegt frisheid toe, maar een scheutje truffelolie maakt het echt af. Genieten!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina