Salade voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min
Ingrediƫnten
4 eieren
120 g koolraap
300 g verse sperziebonen
4 el olijfolie
2 fijngehakte teentjes knoflook (optioneel)
300 g baby gem sla of Romaine sla
120 g cherrytomaatjes
1 rode ui
700 g zalm op water (blik)
120 g olijven
zout en peper
Dressing
1 el Dijon-mosterd
4 el kleine kappertjes
30 g ansjovis
150 ml water
150 ml mayonaise
2 el verse peterselie
2 el citroensap, het sap
2 gehakte teentjes knoflook (optioneel)
Bereiding
- Mix alle ingrediƫnten voor de dressing met een mixer of een staafmixer tot ze volledig gemengd en romig zijn.Zet even opzij.
- Kook de eieren zoals u ze wilt, zacht of hardgekookt. Leg ze als ze klaar zijn direct in ijskoud water om ze makkelijker te kunnen pellen. Snijd ze in partjes.
- Was en schil de koolraap. Snijd ze in stukken van 1,5 cm. Was en snijd de sperziebonen schoon en kook beide gedurende 5 minuten in licht gezouten water. Gebruik aparte pannen. Spoel ze daarna af met koud water.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sperziebonen in boter of olijfolie. Voeg fijngehakte knoflook toe. Kruid met peper en zout. Giet ondertussen de zalm af en trek met een vork uit elkaar
- Leg de sla op een serveerschaal of op afzonderlijke borden. Voeg tomaten, ui, uitgelekte zalm, eieren, bonen, olijven en raap toe. Serveer met dressing ernaast.