Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Nacho's met guacemole

Nacho’s met guacemole

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

2 volkoren tortilla’s, in driehoeken gesneden OF 2 porties tortillachips
75 g (veganistische) cheddar kaassnippers
120 g (blik) zwarte bonen, uitgelekt
1/4 tl komijn
60 ml van je favoriete salsasaus
Een flinke berg guacamole
Gehakte verse koriander, om te serveren of gedroogde koriander naar smaak.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Verdeel de tortilla-driehoeken/chips gelijkmatig in een bakvorm (ik gebruikte een gietijzeren koekenpan).
  • Strooi kaas over de tortilla’s en bak ze vervolgens 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en de kaas is gesmolten
  • Roer ondertussen de bonen en komijn door elkaar in een kleine kom.
  • Als de tortilla’s klaar zijn met bakken, verdeel je er gelijkmatig lepels bonen en salsa over. Schep een royale lepel guacamole recht in het midden, garneer met (verse) koriander en serveer warm! Genieten van!
  • Je kunt naar smaak het recept natuurlijk wijzigen door crème fraîche toe te voegen of de kaassoort naar smaak te wijzigen in mozzarella en/of geraspte belegen kaas
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina