Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

radish-lentil-mint-salad-fd9babb

Linzensalade met appel en munt

SALADE VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 40 MIN.

Ingrediënten
300 g groene of bruine linzen
1 l kruiden- en kippenbouillon
1 bosje radijsjes, schoongemaakt
1 rode ui, gesnipperd
1 appel, in blokjes
2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
300 g gerookte kipfilet, in plakjes
1 citroen, in plakjes

Voor de dressing
5 el olijfolie
2 el rodewijnazijn
2 el munt, gehakt
1 teentje knoflook, geperst

Bereiding

  • Kook de linzen in de bouillon circa 20 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de linzen niet te lang, zodat ze heel blijven.
  • Snijd de radijsjes in plakjes en houd een deel apart als garnering. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de radijs, rode ui, appel, bosui en dressing door de linzen. Leg de plakjes gerookte kip erop. Garneer met plakjes citroen en de overige radijsjes.

Bron: Boodschappen.nl

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina