Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Keto- zeevruchtensoep

Zeevruchtensoep

Maaltijdsoep voor 4 personen
Bereidingstijd 40 min waarvan 20 min koken

Ingrediënten

4 el boter
2 teentjes knoflook, gehakt
2 stengels bleekselderij, in plakjes
250 ml mosselsap (of visfond)
200 ml zware slagroom
2 tl gedroogde salie of gedroogde tijm
½ citroen, sap en schil
100 g roomkaas
500 g zalm, filets in stukken van 2,5 cm gesneden
300 g babyspinazie
200 g garnalen gepeld en ontdaan
zout en gemalen zwarte peper
½ el rode chilipepers (naar smaak)
verse salie, optioneel ter garnering

Bereiding

  • Smelt boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg knoflook en bleekselderij toe. Laat ongeveer 5 minuten koken, af en toe roeren. Voeg mosselsap, room, roomkaas, salie, citroensap en citroenschil toe. Laat het zonder deksel ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Voeg de vis en garnalen toe. Laat 3 minuten sudderen of tot de vis net gaar is (zou gemakkelijk moeten schilferen). Voeg de babyspinazie toe en roer tot het geslonken is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met verse rode chili en verse salie voor het serveren voor extra smaak en een scheutje kleur.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina