Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

feadcr3hvahrtjo1uloj

Ovenschotel met kip

Koolhydraatarm recept

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min

Ingrediënten

1 bloemkool
400 g kipfilet
1 el olijfolie
150 gr groene pesto
60 ml slagroom
115 gr geraspte mozzarella
1/4 el Italiaanse kruiden
1/2 bouillonblokje
zout en peper naar smaak
bosui en pijnboompitten
85 gr zachte sla

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal van 22×22 cm in met een beetje olijfolie of boter. Snijd vervolgens de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in de ovenschaal.
  • Besprenkel de bloemkool met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oven temperatuur na het bakken naar 180 graden.
  • Kruid vervolgens de kipfilets met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg de kipfilets in een pan en voeg water toe totdat de kipfilets zijn bedekt. Voeg dan ook het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet als het water kookt het vuur laag en kook de kipfilets 12-15 minuten.
  • Haal als je denkt dat de kip gaar is een kipfilet uit de pan en snijd deze doormidden. Is de kipfilet gaar? Dan kun je beginnen met het uit elkaar trekken van de kip. Leg de kipfilets op een groot bord en trek met twee vorken de kip in kleine stukjes
  • Meng vervolgens in een grote kom de geroosterde bloemkool, kipstukjes en de helft van de geraspte mozzarella. Meng dan in een kleinere kom de pesto en slagroom goed door elkaar.
  • Schep de bloemkool en kip dan in de ovenschotel en schenk het pestomengsel over de bloemkool en kip. Bestrooi de ovenschotel ten slotte met de overgebleven mozzarella en bak dit 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de ovenschotel na het bakken eventueel met stukjes bosui en pijnboompitten. Serveer de schotel met wat zachte sla. Eet smakelijk!
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina