Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

saladebootje

insalata di pollo

Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten

1 tot 2 kropjes Romaine sla
2 kipfilets
zelfgemaakte bouillon naar smaak  of een blokje..
16 cherrytomaatjes
1 avocado
2 el Griekse yoghurt
2 el citroensap
1 tl mayonaise
handje peterselie, gehakt
1 rode ui, gesnipperd
200 g mais
peper en zout

Bereiding:

  • Kook de kip gaar in ruim water en de bouillon. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Meng de yoghurt, mayonaise, citroensap, peterselie, gesnipperd uitje tot een geheel. Prak de avocado en voeg dit toe.
  • Laat de kip afkoelen en pluk deze in kleine stukjes, voeg dit toe aan het yoghurt mengsel. Voeg hier ook de helft van de mais aan toe en breng goed op smaakt met peper en zout.
  • Halveer de tomaatjes. Serveer door een sla blaadje te nemen, een flinke eetlepel kip salade toe te voegen en af te maken met een beetje van de overgebleven mais en cherrytomaatjes. Zorg dat de tomaatjes op kamertemperatuur zijn en niet te zuur.

Inspiratie van Jaimy’s kitchen

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina