Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Garnalensalade

Garnalensalade met avocado

Salade voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

225 g gepelde garnalen
1 grote avocado , in blokjes gesneden
200 g cherrytomaatjes , in blokjes
1/2 rode ui , fijngehakt
Vers gehakte koriander (van peterselie)
2 el gezouten boter , bereid
1 el limoensap
1 el olijfolie
Zout en vers gemalen peper

Bereiding

  • Doe de garnalen met gesmolten boter in een kom tot ze goed bedekt zijn.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg garnalen toe aan de koekenpan in een enkele laag, schroei een minuut of totdat het roze begint te worden aan de randen, draai dan om en kook tot de garnalen gaar zijn, in een minuutje
  • Leg de garnalen op een ondiep bord en laat ze afkoelen terwijl je de andere ingrediënten klaarmaakt.
  • Voeg alle andere ingrediënten (avocado, tomaat, rode ui en koriander) toe aan een grote mengkom. besprenkel met olijfolie en limoensap en meng alles door elkaar(Je kunt er voor kiezen om de ui te bakken).
  • Voeg gebakken garnalen toe en roer door de salade. Breng de garnalen-avocadosalade op smaak met meer zout en peper. Genieten van!
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina