Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Frittata met groene groenten

Frittata met groene groenten

Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 50 min

Ingrediënten

Voor de frittata:
5 eieren
½ glas water of melk
4 Bosuitjes
250 g groene asperges
150 g doperwten (vriezer)
150 g verse feta
olijfolie
zout en peper

Voor de garnering:
handje verse dragonblaadjes, fijn gehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de lente-uitjes en de asperges in stukjes van 2 centimeter.
  • Verhit olijfolie in een pan en roerbak kort de lente-uitjes met de asperges, laat daarna afkoelen.
  • Doe de eieren samen met het water of de melk in een keukenmachine, voeg zout en peper toe naar smaak en mix het tot het licht wordt en begint te schuimen.
  • Gebruik een lage bakvorm of een klein bakje per persoon, vet deze in met olijfolie. Verdeel de helft van de lente-ui, asperges, doperwten en feta over de bodem, giet het eimengsel er overheen, doe daarna de rest van de ingrediënten er bovenop.
  • Schuif de vorm(pjes) in de oven en bak de frittata in 30 minuten gaar en goudbruin. Even laten afkoelen en opstijven, daarna meteen serveren, nadat je de dragonblaadjes hebt gegarneerd.
  • Bron:Love and Lemons

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina