Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

entrecote met groenten

Entrecote met groenten

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediƫnten

800 g krielaardappeltjes
500 g broccoliroosjes
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gedroogde tijm
zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
900 g entrecote,1 cm dik en drooggedept

Bereiding

  • Verwarm de oven voor om te braden. Vet een bakplaat licht in of smeer hem in met anti-aanbakspray.
  • Kook de aardappelen in een grote pan met kokend gezouten water tot ze voorgekookt zijn gedurende 12-15 minuten; goed uitlekken.
  • Leg aardappelen en broccoli in een enkele laag op de klaargemaakte bakplaat. Voeg olijfolie, knoflook en tijm toe; breng op smaak met peper en zout. Schud voorzichtig om te mengen. je kunt de broccoli ook eerst koken als je van minder bite houdt
  • Kruid de steaks met peper en zout naar smaak en leg ze naast elkaar op dezelfde bakplaat.
  • Plaats in de oven en rooster tot de biefstuk bruin en verkoold is aan de randen, ongeveer 4-5 minuten per kant voor medium-rare, of tot de gewenste gaarheid.
  • Serveer direct met (zelfgemaakte) kruidenboter , indien gewenst.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina