Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Eierwrap

Eierwrap

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediƫnten

8 eieren
4 tl water
4 tl bloem
Zout naar smaak
2 el olijfolie
2 avocado’s, gepureerd
2 teentjes knoflook fijngehakt
4 tl olijfolie
4 tl citroensap
Zout en peper naar smaak
100 g rucola of babyspinazie
4 kleine tomaten in plakjes
2 el fetakaas optioneel

Bereiding

  • Doe de eieren, het water, de bloem, het zout en de peper in een middelgrote kom, en klop tot het een gelijkmatige massa is en de bloem volledig is opgelost.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Giet een kwart van het eiermengsel in de pan en verdeel het gelijkmatig over de pan.
  • bak ongeveer 3 minuten tot het ei helemaal gestold is en eventuele luchtbellen die zich vormen weg zijn. Draai het ei voorzichtig om en bak nog 1 minuut.
  • Laat het gebakken ei op een bord glijden, en herhaal dit nog 3 maal.
  • Om de gepureerde avocadopasta te maken, roer je de avocado, knoflook, olijfolie, citroensap en zout/peper in een kleine kom goed door elkaar.
  • Verdeel de gepureerde avocado over de eierwraps, bedek het met rucola of spinazie, voeg in plakjes gesneden tomaten en (indien gewenst) feta toe.
  • Rol het stevig op en snijd het vervolgens doormidden. Geniet direct!
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina