Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Courgette-walnootsalade

Courgette-walnootsalade

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 35 min

Ingrediënten

Dressing
2 el olijfolie
180 ml mayonaise of vegan mayonaise
2 tl citroensap
1 teen knoflook, fijngehakt
½ tl zout
¼ tl chilipoeder

Salade
1 krop sla
100 g rucola sla
handje fijngehakte verse bieslook of lente-uitjes
2 (400 g) courgettes
1 el olijfolie
zout en peper
100 g gehakte walnoten of pecannoten

Bereiding

  • Klop in een kleine kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. zet de dressing apart om de smaak te ontwikkelen terwijl je de salade maakt.
  • Snijd de salade. Doe de krop gesneden sla, rucola en bieslook in een grote kom.
  • Snijd de courgette in de lengte doormidden en schep de zaadjes eruit. Snijd de courgettehelften kruiselings in stukjes van een halve centimeter.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, totdat het glinstert. Doe de courgette in de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak tot ze lichtbruin maar nog stevig zijn.
  • Voeg de gebakken courgette toe aan de salade en meng door elkaar.
  • Rooster de noten kort in dezelfde pan als de courgette. Kruid met peper en zout. Lepel de noten op de salade en besprenkel met de saladedressing.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina