Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

halvedburrito3_alexandraskitchen

Zoete aardappel en zwarte bonenburrito

Recept voor 6 burrito’s
Bereidingstijd 40 min.

Ingrediënten

1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3-4 el olijfolie
800 g geraspte en geschilde zoete aardappel
1 tl chilipoeder
1 à 2 tl gemalen komijn
een flinke snuf cayennepeper
zout en gemalen zwarte peper naar smaak
50 g koriander
vers limoensap naar smaak

Voor het prepareren:
6 tortilla’s ter grootte van een burrito, (zelfgemaakt is leuk)
zoete aardappelvulling
400 g zwarte bonen, blik
bladeren (ijsberg)sla
geraspte Cheddar (of kaas naar keuze)
zure room naar smaak
verse limoen naar smaak

Bereiding

  • Maak de zoete aardappelvulling: fruit in een grote sauteer pan( of hapjespan) op middelhoog vuur de uien en knoflook in 3 eetlepels olie tot de uien doorschijnend zijn. Voeg de geraspte zoete aardappelen, chilipoeder, komijn en cayennepeper toe en kook, afgedekt (afdekken is belangrijk om plakken te voorkomen)gedurende  8-10 minuten, roer om de paar minuten en zorg ervoor dat het niet plakt of verbrandt. Voeg als de zoete aardappel gaar is naar smaak peper en zout toe en haal de vulling van het vuur. Roer de koriander erdoor. Pers een 1/2 limoen uit over de zoete aardappelen, mix, proef en pas aan met meer limoen en zout naar smaak tot het mooi gekruid smaakt.
  • Stel de burrito’s samen.
  • Verzamel al je ingrediënten. Je kunt de bonen eerst opwarmen in een kleine koekenpan, en als de zoete aardappelvulling afgekoeld is, warm dan even op. Het is ook lekker om de tortilla’s snel op te warmen(30 seconden) in een grote, droge koekenpan.
  • leg een tortilla op een bord. begin met een slablad. daarna de bonen, dan kaas, zoete aardappelvulling, zure room en een flinke scheut limoen. Rol in een burrito. Halveer en serveer. (Uiteraard: laag de vullingen zoals je zelf wilt.) Herhaal met de overige tortilla’s en ingrediënten.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina