Soep voor 6 personen
Bereidingstijd 75 min waarvan 45 min kooktijd
Ingrediënten
60 ml extra vierge olijfolie
1 grote ui, grof gehakt
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 el fijngehakte gepelde gember
2 tl Madras-kerriepoeder
750 g wortelen, in dunne plakjes gesneden
1 1/2 l water
1 tl suiker
Zout
Versgemalen peper
1/2 tl fijn geraspte citroenschil
tabasco
Gesneden bieslook, voor garnering
Bereiding
- Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en kook op matig hoog vuur, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn, ongeveer 6 minuten.
- Voeg de knoflook, gember en kerriepoeder toe en kook, al roerend, tot geurig, ongeveer 2 minuten.
- Voeg de wortels toe en bak al roerend 2 minuten langer. Voeg het water en de suiker toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op matig laag vuur sudderen tot de wortels heel zacht zijn, ongeveer 45 minuten.
- Pureer de hete soep voorzichtig in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Doe de soep terug in de pan, roer de citroenschil erdoor en breng op smaak met Tabasco en peper en zout. Schep de soep in ondiepe kommen, besprenkel met  dragonolie en garneer met bieslook.
Bron: food and wine