Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

dragonolie 3

Dragonolie

Dit is een soort geheim wapen die je de hele zomer in je koelkast kan bewaren: Dragonolie Eigenlijk zijn het gelijke delen dragon, peterselie en olijfolie – maar ik denk dat het dragon in de schijnwerpers staat. Je kunt het gebruiken als afwerking voor soep ,zoals wortel/currysoep. of  als een component van alles waar brood een rol speelt, En als een vinaigrette-basis. Het is lekker om je gepocheerde eieren mee te besprenkelen. Maar er zijn veel manieren om dragonolie te gebruiken.. Wees creatief!

Dressing voor 160 ml
Bereidingstijd 15 min.

Ingrediënten

12 g dragonblaadjes
12 g bladpeterselieblaadjes
180 ml extra vierge olijfolie
fijnkorrelig zeezout

Bereiding

  • Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Zout goed, zoals je zou doen met water, en blancheer de dragon en peterselieblaadjes kort, tot ze heldergroen zijn, slechts 10 seconden of zo.
  • Haal direct uit het water en leg in een kom met ijswater. Giet nogmaals af en dep met een schone doek om zoveel mogelijk restwater te verwijderen.
  • Gebruik een keukenmachine of blender om de bladeren en olijfolie tot een gladde massa te pureren, minstens een minuut of zo. Zeef door de fijnste zeef die je hebt, of je kunt een drievoudig gevoerde kaasdoek gebruiken. of je kunt een theezeefje gebruiken.
  • Gooi de overgebleven prut weg en doe de olie in een pot. Het kan een paar weken gekoeld bewaard worden, maar voor gebruik op kamertemperatuur brengen.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina