Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

recipe-12223_Large500_ID-1497304

Walnotenbrood met dadel

BROOD VOOR 8 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN. + 2 UUR OVENTIJD

Ingrediënten
Boter en bloem voor de cakevorm
500 g dadels, ontpit
2 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder (baking soda)
1 kop (250 ml) kokend heet water
2 kopjes (300 g) bloem
1/4 tl zeezout
1/3 kop (75 g) lichtbruine suiker
1 kop (150 g) gehakte walnoten
1 groot ei, losgeklopt
3 el (45 g) ongezouten boter, gesmolten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 150⁰C. Boter een cakevorm van 23 x 13 x 6 cm licht en bestuif met bloem aan alle kanten.
  • Hak de dadels fijn met 2 eetlepels bloem om ze gemakkelijker te hakken.
  • Meng het bakpoeder met heet water. Giet het watermengsel over de gehakte dadels in een kom. Zet opzij om iets af te koelen.
  • Meng in een middelgrote mengkom bloem, zout, suiker en ½ kopje (75 g) walnoten.
  • Roer ei en boter met dadels erdoor. Roer door het bloemmengsel tot het beslag zacht en plakkerig is.
  • Giet het beslag in de cakevorm. Strooi de resterende noten erover.
  • Bak, onafgedekt, 2 uur of tot ze bruin zijn en prik met een cocktailprikker of die er schoon uitkomt.
  • Laat afkoelen in de pan. Haal de cake uit de vorm en bewaar in een goed passende bak of wikkel in plasticfolie. Dit brood smaakt de volgende dag nog beter. Snijd in dunne plakjes en geniet ervan bij de koffie of als ontbijt.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina