Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

tabbouleh

Walnoottabouleh

SALADE VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
150 g walnoten, geroosterd en fijngehakt
150 g bulgur
1 bosje bladpeterselie (alleen de bladeren), fijngehakt
1 bosje munt, fijngehakt
1 grote ui, fijngehakt
5 middelgrote tomaten, fijngehakt
Sap van 2 citroenen
1 tl zout
1 tl versgemalen peper
100 ml extra vierge olijfolie

Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de walnoten over de bakplaat en zet deze 8-10 minuten in de oven.
    • Haal uit de oven en laat de walnoten afkoelen. Hak ze vervolgens fijn. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de peterselie, munt, uien, tomaten en walnoten in een grote kom. Voeg de bulgur toe.
    • Voeg citroensap toe. Voeg peper en zout toe. Voeg olijfolie toe en meng goed.
    • Serveer met een pitabroodje.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina