Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

phpThumb_generated_thumbnail (4)

Vegetarische risotto

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.

Ingrediƫnten
1 l zoutarme groentebouillon
2 el olijfolie
1/2 middelgrote ui, fijngehakt
3 middelgrote teentjes knoflook, gehakt
Zout
Vers gemalen zwarte peper
1 kopje Arborio- of Carnaroli-rijst (en anders risotto uit de supermarkt)
2 middelgrote courgettes, kleine dobbelstenen
2 el fijngeraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor serveren

Bereiding

  • Breng de groentebouillon in een kleine pan op middelhoog vuur aan de kook en houd deze warm.
  • Verhit ondertussen de olie in een grote, brede pan op middelhoog vuur tot het glinstert. Voeg de ui en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Kook, al roerend met een houten lepel, tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de rijst toe en kook, af en toe roerend, tot de korrels beginnen te knetteren, ongeveer 1 tot 2 minuten. Giet een lepel bouillon over de rijst en laat onder voortdurend roeren sudderen tot de rijst de bouillon opneemt en de bodem van de pan bijna droog is. Blijf beetje bij beetje bouillon toevoegen, af en toe kruiden en constant roeren, tot de rijst bijna al dente is, ongeveer 20 minuten.
  • Voeg de courgette toe en kook verder tot de rijst gaar is aan de buitenkant maar nog steeds weerstand biedt als je erin bijt, ongeveer 5 minuten langer. Het kan zijn dat je bouillon over houdt. Roer de Parmezaanse kaas erdoor, proef en breng op smaak met kruiden. Serveer met extra Parmezaanse kaas.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina