Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Vegetarische asperges

Vegetarische asperges

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min

Ingrediƫnten

1 kilo asperges
500 g krieltjes
4 eieren
Peper
150 g roomboter
Geraspte kaas (naar keuze)

Bereiding

  • Schil de asperges (bewaar de schillen voor een aspergesoep). Kook ze 10 minuten in een grote pan. Was de krieltjes maar schil ze niet. Breng ze aan de kook in een laagje water (ze moeten net afgedekt worden), kook ze 10 minuten. Kook de eieren 8 minuten.
  • Laat de aardappelen en de asperges na het koken 5 minuten rusten. Schil de eieren en hak ze fijn. Smelt de boter.
  • Giet de asperges af en doe ze in een platte schaal. Bestrooi met peper. Giet de boter over de asperges. Strooi het ei en de kaas erover. Serveer met de krieltjes.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina