Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Aspergesoep-van-tante-Riekplus

Hollandse aspergesoep

SOEP VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediƫnten
1 kilo niet te dunne asperges
75 g boter
2 el bloem
1 kruidenbouillonblokje
Flinke theelepel suiker
1 eierdooier
Kopje room of koffiemelk
Peper en zout van de molen
Nootmuskaat, optioneel
1,5 liter kokend water

Bereiding

  • Doe wat zout (niet te veel!) in pan met kokend water en doe de hele asperges erbij. Als het water weer kookt, laat de asperges dan 8-10 minuten koken. Haal nu de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuutjes nagaren. Haal de asperges uit de pan en laat ze wat afkoelen op een schaal.
  • Zet een nieuwe kookpan op; smelt hierin de boter en bak er de bloem doorheen. Laat niet aanbranden! Voeg nu lepel voor lepel het water waar de asperges in gekookt hebben aan de roux toe, totdat er een mooie fluwelen soep ontstaat. Laat dit zacht 5 minuten doorgaren. Doe er het bouillonblokje in en de in stukken gesneden asperges.
  • Meng de eierdooier met wat room en roer dit voorzichtig door de soep. Maal er wat peper bij. Proef of de soep op smaak is. Voeg anders nog wat zout of een beetje maggi toe.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina