Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Zucchini-tagliatelle-with-hazelnut-pesto

Tagliatelle, courgette en peterseliepesto

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediƫnten
300 g tagliatelle
150 g pecorinokaas, geraspt
1 citroen, rasp en sap
100 ml olijfolie
2 courgettes, in blokjes van ca. 2 cm

Voor de pesto
1 bosje platte peterselie
125 g walnoten
1 teentje knoflook

Bereiding

  • Kook de pasta beetgaar en giet af.
  • Pureer voor de peterseliepesto de peterselie met de walnoten, knoflook, rode peper, 50 gram van de pecorino en 2 eetlepels citroensap. Voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes 2-3 minuten. Schep de courgette, citroenrasp en peterseliepesto door de pasta. Bestrooi met de rest van de kaas.

Variatietip: Vervang de pecorino in dit recept door Parmezaanse kaas.

Bron: Boodschappen.nl

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina