Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

surinaamse nasi

Surinaamse nasi

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.

Ingrediƫnten
500 g basmatirijst
1 grote ui
6 teentjes knoflook
4 maggiblokjes
Klein stukje/lepeltje trassie
1 tl zwarte peper
1/2 tl pimentpoeder
3 cm verse gember, geraspt
300 g kipfilet
Zoete ketjap manis
Zoute ketjap/chinese black soy
Zonnebloemolie

Bereiding

  • Smeer de kip in met 2 verkruimelde maggiblokjes en laat dit intrekken. Zet een uur afgedekt in de koelkast. Bak de kipfilet daarna gaar en bruin in de zonnebloemolie. Laat de kipfilet afkoelen en trek uit elkaar.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op dat het niet te gaar wordt. Giet af, en laat rusten.
  • Hak de ui en knoflook fijn. Verwarm wat zonnebloemolie in een wok en bak hierin het ui/knoflookmengsel zachtjes. Voeg na circa 2 minuten de zwarte peper, pimentpoeder, stukjes gember, 2 maggiblokjes en de trassie toe. Voeg een klein scheutje water toe zodat het niet aanbakt, maar een papje wordt. Bak dit nog even een paar minuten door. Voeg daarna de uit elkaar getrokken kip toe. Bak dit wederom een minuutje of 2 mee.
  • Zet het vuur wat zachter en voeg de helft van de rijst toe. Doe hier 4 eetlepels zoute ketjap en 2 eetlepels zoete ketjap bij. Ga nu heel goed roeren met 2 houten lepels. Iedere korrel rijst moet een bruin laagje krijgen, neem hier de tijd voor. Voeg daarna de andere helft toe met nog 3 eetlepels zoute ketjap en 1 eetlepel zoete ketjap. Wederom heel goed roeren totdat alle rijstkorrels mooi bruin zijn.

Lekker met augurken, een salade van komkommer en rode ui in zuur, gebakken uitjes, of wat selderij erdoor.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina