Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

08-DSC_9721

Spaghetti met tomaten-auberginesaus

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediƫnten
300 g spaghetti (volkoren)
2 el olijfolie
200 g vegetarische balletjes (optioneel)
2 tenen knoflook, geperst
1 aubergine, in lange dunne repen
1 pak gezeefde tomaten (500 ml)
2 el verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie en bak de balletjes 4-5 minuten. Schep de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee zonder dat hij kleurt.
  • Schep de auberginerepen erdoor en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en warm de saus nog 5 minuten zachtjes.
  • Giet de spaghetti af en schep die door de saus. Breng de spaghetti op smaak met zout en (versgemalen) peper. Strooi de peterselie erover en serveer direct. Lekker met geraspte kaas.

Bron: Allerhande

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina