Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Garnalen in knoflookboter

Romige garnalen in knoflookboter

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min.

Ingredienten

2 el gezouten boter
6 teentjes knoflook, fijngesneden
500 g garnalen, met of zonder staart
1 kleine ui, in blokjes gesneden
120 ml witte wijn (OPTIONEEL)
150 g ingemaakte zongedroogde tomatenreepjes in olie, uitgelekt (bewaar 1 theelepel van de ingemaakte olie om te koken)
150 ml room
Zout en peper, naar smaak
150 g babyspinazieblaadjes, gewassen
150 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 tl maizena gemengd met 1 el water
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 el verse peterselie, gehakt

Bereiding

  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg de knoflook toe en bak tot geurig (ongeveer een minuut). Voeg de garnalen toe en bak twee minuten aan elke kant, tot ze net gaar en roze zijn. Doe in een kom en zet even opzij.
  • Fruit de ui in de resterende boter in de pan. Giet de witte wijn erbij (indien gebruikt), en laat tot de helft inkoken, terwijl je eventuele stukjes van de bodem van de pan schraapt. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak ze 1-2 minuten om hun smaak vrij te geven.
  • Zet het vuur laag tot middelhoog vuur, voeg de room toe en breng zachtjes aan de kook, onder af en toe roeren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de spinazieblaadjes toe en laat in de saus slinken en voeg de Parmezaanse kaas toe. Laat de saus nog een minuut sudderen tot de kaas door de saus smelt. (Voeg voor een dikkere saus het melk / maizena-mengsel toe aan de pan en laat het sudderen terwijl je het mengsel snel roert tot de saus dikker wordt.)
  • Doe de garnalen weer in de pan; bestrooi met de kruiden en peterselie en roer erdoor.
  • Serveer over pasta, rijst of gestoomde groenten.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina