Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

706f8fabfe63dcc0855284b9326d3f39_1024x1024

Quiche met geitenkaas, rode ui en rucola

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN. + 40 MIN. OVENTIJD

Ingrediënten
25 g boter
6 rode uien, in halve ringen
5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
1 teentje knoflook, geperst
1 el rode wijnazijn
5 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid
4 eieren
200 g crème fraîche
200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
1 mespunt nootmuskaatpoeder
40 g pijnboompitten
125 g rucola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter en bak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in circa 15 minuten zacht.
  • Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Klop de eieren los en roer de crème fraîche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  • Verdeel voor het serveren de overige rucola over de quiche.

Bron: Boodschappen

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina