VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN. + 40 MIN. OVENTIJD
Ingrediënten
25 g boter
6 rode uien, in halve ringen
5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
1 teentje knoflook, geperst
1 el rode wijnazijn
5 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid
4 eieren
200 g crème fraîche
200 g zachte geitenkaas, verkruimeld
1 mespunt nootmuskaatpoeder
40 g pijnboompitten
125 g rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter en bak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in circa 15 minuten zacht.
- Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Klop de eieren los en roer de crème fraîche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
- Verdeel voor het serveren de overige rucola over de quiche.
Bron: Boodschappen