Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Miso kip met sperziebonen

Miso kip met sperziebonen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten

400 g kippendijfilets grof gesneden
250 g sperziebonen gewassen en bijgesneden
2 el kokosolie

Saus
2 el witte misopasta
1 el sesamolie
1 el rijstazijn
5 druppels vloeibare stevia of andere zoetstof
1/2 tl chilivlokken
1 tl knoflookpasta
1/2 tl gemberpasta
1 el sojasaus of tamarinde
Serveren:
2 lente-uitjes in dunne plakjes
2 el sesamzaadjes

Bereiding

  • Snijd de kippendijen in grove stukken.
  • Bereid de bonen voor door de uiteinden te verwijderen en te wassen.
  • Klop de sausingrediĆ«nten en 2 eetlepels water door elkaar.
  • Verhit in een grote koekenpan of wok de kokosolie op hoog vuur tot deze gesmolten is. Voeg de bonen toe en bak 2 minuten tot ze net beginnen te slinken.
  • Voeg de kip toe en bak deze goudbruin en net gaar. Zet de kip en bonen apart.
  • Voeg de misosaus toe aan de koekenpan en bak 1 minuut op hoog vuur. Doe de kip en bonen terug in de pan, inclusief eventuele sappen.
  • Roer alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle kip en bonen bedekt zijn met de misosaus en goed worden verwarmd.
  • Serveer direct bestrooid met sesamzaadjes en gesneden lente-uitjes.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina