Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

download (1)

Mexicaanse bonensoep met guacamole

SOEP VOOR 2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
2 tl koolzaadolie (of andere olie)
1 grote ui, fijngehakt
1 rode paprika, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
2 tl milde chilipoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl komijnpoeder
400 g tomatenblokjes (uit blik)
400 g zwarte bonen (uit blik)
1 tl plantaardig bouillonpoeder
1 kleine avocado
Handvol gehakte koriander
1 limoen, uitgeperst
½ rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt (optioneel)

Bereiding

  • Verhit de olie in een middelgrote pan, voeg de ui toe (bewaar 1 el om later de guacamole te maken) en peper en bak, onder regelmatig roeren, gedurende 10 minuten. Roer de knoflook en kruiden erdoor en doe de tomaten en bonen met het vocht, een half blikje water en het bouillonpoeder erdoor. Laat afgedekt 15 minuten sudderen.
  • Schil intussen de avocado, ontpit en doe in een kom, voeg de resterende ui, koriander en limoensap toe met een beetje chili (indien gebruikt) en pureer goed. Schep de soep in twee kommen, bedek met de guacamole en serveer.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina