Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Marokkaanse groentetajine

Marokkaanse groentetajine

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min

Ingrediënten

60 ml extra vergine olijfolie, meer voor later
2 middelgrote gele uien, gepeld en gesnipperd
8 – 10 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
2 grote (winter)wortelen, geschild en in stukjes gesneden
2 grote vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
Zout
1 el Harissa
1 tl gemalen koriander
1 tl kaneelpoeder
½ tl gemalen kurkuma
400 g hele gepelde tomaten
75 g gehakte gedroogde abrikoos
1 liter zoutarme groentebouillon (of bouillon naar keuze)
400 g gekookte kikkererwten
1 citroen, alleen sap
Handje verse peterselieblaadjes

Bereiding

  • Verhit olijfolie in een grote zware pan op middelhoog vuur tot het net glinstert. Voeg uien toe en bak gedurende 5 minuten, regelmatig roerend.
  • Voeg de knoflook en alle gesneden groenten toe. Breng op smaak met zout en kruiden. Meng goed.
  • Kook 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig met een houten lepel.
  • Voeg de tomaten, abrikoos en bouillon toe. Breng opnieuw op smaak met een klein beetje zout.
  • Houd het vuur middelhoog en kook gedurende 10 minuten. Zet vervolgens het vuur lager, dek af en laat nog 20 tot 25 minuten sudderen of tot de groenten gaar zijn.
  • Roer de kikkererwten erdoor en kook nog 5 minuten op laag vuur.
  • Roer het citroensap en de verse peterselie erdoor. Proef en pas kruiden aan, voeg naar wens meer zout of harissa toe .
  • Doe je gerecht in 4 serveerschaaltjes of borden en besprenkel ze elk met een royale scheut olijfolie.
  • Serveer warm met je favoriete brood, couscous of rijst. Genieten!
    Inspiratie: Themediteriandish.

  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina